Yamato и една легенда за ритъма на сърцето

Да изразяваш чувствата си чрез барабана

24.10.2016 | 10:49
Yamato и една легенда за ритъма на сърцето

Хората казват, че ако музиката имаше кралство, Yamato щяха да бъдат неговите крале.

"Всъщност не си мисля за нищо, когато съм на сцената. Концентриран съм в ритъма и се затварям в себе си. Толкова силно се старая да предам енергията си на хората, че се изключвам от околния свят. Удрям по барабаните. Това съм аз. Това е моят свят", сподели пред камерата на Bulgaria ON AIR барабанистът на групата.

По думите на Yamato има връзка между бараните и сърцето.

"Аз изразявам чувствата си чрез барабана. Звуците, които излизат от него са моите чувства, не мога без тях. Така се изразявам и това съм аз", коментират музикантите.

Yamato идват у нас за шести път. България е първата спирка от турнето им, което ще мине през 53 държави в следващите няколко месеца, а шоуто се казва Бакун- легенда за ритъма на сърцето.

"Ние винаги използваме класическото тайко барабани и няма да изневерим на себе си. Тази година идваме с много подмладен състав, защото младите ще предадат по-добре Бакун", споделят от групата.

Те твърдят, че любимото им място е България и че обичат киселото мляко.

"Харесваме хората тук и страстта им към музиката. Като че ли България е любимото ми място. Първият път, когато дойдохме тук, ни посрещнаха с нещо като "Welcome yogurt".

За да са във форма изпълнителите всяка сутрин бягат 10 км. Изяждат хиляди калории, които да ги заредят и репетират по 12 часа на ден. Причината е в специфичната стойка, която заемат по време на техните изпълнения.

Yamato всъщност е старото име на Япония. В началото групата е нямала име и малко по-късно решават това е тяхното наименование, защото произлизат от Янара, а това е сърцето на Япония.

Казват, че тайко барабаните и сърцата им бият в един ритъм и точно тази енергия искат да предадат на публиката.

От групата са те категорични, че докато имат сили ще продължат да свирят и докато телата им позволяват.