Каква ще е българската икономика и политика през 2017 г.

Къде е бюджетният излишък- отговарят ГЕРБ и БСП

16.01.2017 | 10:09 Редактор: Васил Детелинов
Каква ще е българската икономика и политика през 2017 г.

В първото за годината предаване Q&A Клара Маринова разговаря с политолога Анастас Стефанов и икономиста Румен Гълъбинов за важните теми за България  през 2017 година. 

Политологът Атанас Стефанов отбеляза, че 2016 г. завърши с оставката на правителството. Той очерта, че през 2017 г. надеждите на обществото са ясно очертани. Хората очакват конкретни резултати, а не общо говорене, коментира политолога.  Той смята, че лявото и дясното ще останат силните. Политическите елити обаче трябва да се обърнат към идеите си  и обществото. 

Икономистът Румен Гълъбинов обясни, че изминалата година е била интензивна на събития- президентските избори, оставката на правителството, инцидентът в Хитрино. 

Икономистът Гълъбинов очерта, че  през 2017 елитите ще трябва да се завърнат към идеите си, за по-добро управление на страната. В момента политиците не могат да подобрят положението на страната и гражданите, коментира още той. Гълъбинов смята, че все по трудно в парламента ще има чист партиен модел на управление. Ще има повече граждански инициативи и референдуми. 

 


Във втората част на предаването Александър Ненков от ГЕРБ и Румен Гечев от БСП. 

Депутатът от ГЕРБ отговаря къде е бюджетният излишък и защо над 3 % ръст на икономиката е добър показател за България. Кой ще е най -големият политически проблем през 2017 и какви  са очакванията на ГЕРБ за предсрочните парламентарни избори. 

Депутатът от БСП със своя позиция къде отидоха парите от бюджетния излишък. Гечев коментира и готова ли е левицата за вота.