Възможно ли е правителство в рамките на този парламент

Защо БСП и ГЕРБ искат предсрочни избори?

14.12.2016 | 13:20 Редактор: Васил Детелинов
Възможно ли е правителство в рамките на този парламент

Възможно ли е правителство в рамките на 43-то Народно събрание? Отговорите  в  Q&A  от политолога Борислав Цеков и икомомиста Стоян Панчев. 

Пред Клара Маринова, Борислав Цеков коментира, че опитите за нов кабинет са обречение на провал.  Според него  ситуацията в момента е сложна-малките партии искат стабилност и продължаване на работата на парламента, докато големите политически сили желаят предсрочни избори. 

Икономистът Борис Панчев анализира, че обстановта е предизборна, а акцен е проблемът с бежанците.  Според Панчев, стабилността понякога пречи на инвестиротите и коментира, че няма перспективи за решаването на проблемите в родната икономика.

Още от участието им, вижте във видеото. 


 
 
Във втората част първи срещу  въпросите на Клара Маринова застава депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.  Депутатът акцентира, че през последните 10 години ГЕРБ даказват как трябва да се работи и какви са видимите разултати.  Предсрочните избори са неизбежни, те ще покажат какво мисли и иска от политиците общество, коментира още Ненков. 

Той обясни, че  майчинството у нас е ниско, но пък времето, което майките прекарват вкъщи в голямо. 

Румен  Гечев от БСП настоя ако се стигне до промяна в субсидията за партиите, то да се нулират сметките на политическите сили и непохарчените пари да бъдат върнати в държавния бюджет.  Социалистът коментира, че  с заложения икономически ръст за 20117 година от 2,5% , в следващите 200 години няма да може да стигнем средните показатели в ЕС.  Депутатът съобщи, че ако БСП спечелят следващите парламентарни избори, то левицата ще създаде Инвестиционен фонд вътре в бюджета, като парите ще се разпределят чрез публично-частно партньорство. 

Още от Александър Ненков и Румен Гечев, вижте във видеото.