Другите лица на водещите: Какво не знаете за Ваня Симонска

Спортните водещи и редактори гостуваха в празничната поредица по повод 5 години Bulgaria ON AIR

28.10.2016 | 17:41 Редактор: Константина Маркова
Другите лица на водещите: Какво не знаете за Ваня Симонска

По случай рождения ден на Bulgaria ON AIR телевизията показва другите лица на водещите - техните интереси извън професията, хобита, лични моменти и всичко, което ги превръща в хората, на които се доверявате, когато избирате Bulgaria ON AIR.

Ваня Симонска е част от спортните новини на Bulgaria ON AIR. Тя е репортер с 10-годишен опит зад гърба си, но навремето избира да учи "Книгоиздаване" в Софийския университет, защото смята, че журналистиката се учи на терен. 

Още от дете е мечтаела да бъде спортен журналист. Занимава се най-вече с футболните и волейболните теми като любимите й отбори са родния "Пирин" Благоевград и "Манчестър Юнайтед". За Ваня футболът е страст и магия, а победата - изключително важна. По време на Евро 2016 Ваня дава всекидневни прогнози за шампионата в рубриката "Жени говорят за футбол" на Gol.bg.

"Една от целите на спортната журналистика е да възпитава, тъй като именно това е спортът - дисциплина, възпитание и екипност, както и бизнес. От него могат много неща да се извлекат, в никакъв случай не е за пренебрегване", казва водещата в предаването "Днес".

Това, което зрителите не знаят за нея, е, че още от ученическите години обича литературата. И до днес продължава да пише, като нищо чудно да ни изненада със своя книга.

Спортът не е просто нейна професия, а и начин на живот. Ваня всеки ден прави едночасови походи в планината, а освен това редовно плува.

„Ежедневно общувам с много хора и това ме натоварва понякога. Старая се всеки ден да съм сред природата, за да медитирам. Така си почивам“, казва Ваня. 

Какво още сподели Ваня Симонска в предаването „Днес“ - вижте тук.