V.I.B представя българи със световно признати постижения

ТВ поредицата с автор Биляна Митева ще се излъчва по Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria

21.12.2015 | 11:41 Редактор: Константина Маркова
V.I.B представя българи със световно признати постижения

Нова авторска поредица – V.I.B (Very Important Bulgarians) - ще представя българи със световно признати постижения в областта на бизнеса, културата, науката, спорта, изкуството и други. Биографичните филми ще се излъчват по Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria. Автор е Биляна Митева, а сред героите в поредицата са не само наши съвременници, но и българи, оставили белег в световната история с работата си дори преди десетилетия. Предаването V.I.B търси ново значение на абривиатурата V.I.P, която през последните години претърпя подмяна на смисъла си в България.

Първият филм-портрет на V.I.B е посветен на 20-годишния изобретател и предприемач Любомир Янчев, който създаде устройство за интернет контрол на климатици, а компанита му Melissa Climate получи финансиране от 1 милион лева за развитие на чужди пазари. Филмът ще се излъчи на 26 декември от 16.00 часа по Bulgaria ON AIR и от 21.30 часа по Bloomberg TV Bulgaria.

Запазена марка на предаването е "V.I.B. щафетата", в която всеки гост посочва най-значимия за него български бизнесмен, визионер, артист или учен. На него екипът посвещава следващия портрет. В своята V.I.B щафета Любомир Янчев посочи Христо Тенчев, създател на добилата световна популярност видеоигра „Хановете“. Историята на Тенчев зрителите на Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria ще видят в следващото издание.