Вестник „Застраховател прес“ празнува 20 годишнина

С медийната подкрепа на "България он ер"

20.10.2014 | 15:02 Редактор: Доника Ризова
Вестник „Застраховател прес“  празнува 20 годишнина

Вес­т­ник “Зас­т­ра­хо­ва­тел прес” - един­с­т­ве­но­то пе­чат­но из­да­ние за зас­т­ра­хо­ва­не и оси­гу­ря­ва­не в Бъл­га­рия, от­бе­ля­за 20-го­диш­ния си юби­лей със стилно парти в „София Хотел Балкан“.

За юбилея бяха връчени и специални отличия на най-изя­ве­ни­те зас­т­ра­хо­ва­те­ли и ме­дий­ни ме­це­на­ти. Награда за особено голям принос за развитието на вестника и застрахователния бранш получи  изпълнителният директор на "Армеец" Румен Георгиев. По­че­тен приз за ця­лос­тен при­нос в зас­т­ра­хо­ва­не­то по­лу­чи из­пъл­ни­тел­ни­ят ди­рек­тор на “Али­анц Бъл­га­рия Хол­динг” Ди­ми­тър Же­лев. С наг­ра­да си тръг­на и из­пъл­ни­тел­ни­ят ви­цеп­ре­зи­дент на зас­т­ра­хо­ва­тел­но­то дру­жес­т­во Те­ме­ну­га Не­но­ва.

СБЖ връчи на Пе­тър Ан­да­са­ров,  ди­рек­то­р на в. “Зас­т­ра­хо­ва­тел прес” по­че­тен пла­кет  за при­но­са му в ут­вър­джа­ва­не­то на вес­т­ни­ка ка­то не­де­ли­ма част от зас­т­ра­хо­ва­тел­на­та дей­ност.

Медийни партньори на събитието са телевизия  "България он ер", TV7, "Евроком", "Банкеръ", "Стандарт", "Сега" и "Инсмаркет".

"Същностната промяна на вестника е по отношение на неговото съдържание. Тя е свързана с работата и приноса на едно поколение от млади хора, сътрудничещи на вестника под различна форма. Те придадоха един по-актуален и по-модерен прочит на традиционните теми и добавиха нови такива. В този ред на мисли важи с пълна сила максимата: "Млади хора обогатяват стари традиции", заяви проф. ик. н. Диана Иванова, главен секретар на Фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски" по повод 20-годишния юбилей на изданието.
 

Вестник "Застраховател" е основан през 1994 г. от поета и застраховател Максим Максимов.

От първия ден на издаването му негов директор е поетът Петър Андасаров, днес член на Управителния съвет на Съюза на българските писатели.

Днес вестникът следва формулата: "Дълголетие - Доверие - Добронамереност" и е единственото специализирано печатно издание за застраховане и осигуряване в България. Медията е подкрепяна и се ползва с доверието на гилдията, но се радва на корпоративна независимост.