Еврозоната - трап или трамплин за България ?

В студиото на Полиграф + икономистът Георги Ганев

15.05.2015 | 13:06 Редактор: Кармелита Тонева
Еврозоната - трап или трамплин за България ?

По силата на какъв регламент са били преправени от преференциални в стандартни условията по договорите на около 1000 депозанти в КТБ , които иначе не би трябвало да получат парите си, дори ако са в границите на защитените по закон до 100 хиляди евро?

Това е въпросът ,който през последните дни  маркира  новото развитие по аферата КТБ и който закънтя след ядовитата реплика на премиера Борисов,че над 100 милиона са загубени за държавната хазна от подобни ,надхитрящи  закона операции,извършени след затварянето на банката.

”КТБ никога не е била банка,а е измама”-произнесе се категорично в началото на седмицата и професор Стив Ханке,очаквано въвлечен в най-голямата и разгорещена българска полемика от година насам.

Още по темата

Световноизвестният американски икономист,участник в конференцията за финансовото образование, организирана от България он еър, Блумбърг и Инвестор бг, влезе във всички родни медии и с друга свое императивно мнение-че включването  на страната ни в Еврозоната би било равносилно на бедствие.

Коментар на тези финансови теми прави в „Полиграф+”известния български икономист Георги Ганев,програмен директор в Центъра за либерални стратегии.