Световната шампионка по киокушин Моника Димитрова стана лауреат на Фондация "Димитър Бербатов“

За пореден път състезател от Българската карате киокушин федерация получава престижното признание в областта на спорта

16.06.2017 | 18:56 Редактор: Жанета Нейкова
Световната шампионка по киокушин Моника Димитрова стана лауреат на Фондация

Световната шампионка по карате киокушин Моника Димитрова продължава да покорява върхове. Тя беше обявена за лауреат на Фондация "Димитър  Бербатов“ за 2017 година на благотворителния футболен мач All stars 2017 . 

Шампионката от Българската карате киокушин федерация (БККФ) получи престижното признание в областта спорт от 9 до 12 клас. Тя получи своята награда лично от Димитър Бербатов.

Това не е първият път, в който състезател от Българската карате киокушин федерация става лауреат на Фондация "Димитър Бербатов“. През 2015 година престижните признания в областта на спорта получиха още Валерия Лозанова и Кристиян Станков от федерацията, а през 2016 г. - Ивайло Маринов.

Моника Димитрова е носител на десетки медали от редица турнири по карате киокушин в страната и чужбина. През 2016 година тя става шампион на Световното първенство по карате киокушин във Варна, което се проведе на 3 и 4 декември, а през март тази година отбеляза още един голям успех – спечели бронз от Световната купа на KWF в Япония. Била е още два пъти европейски шампион - през 2014 година печели златен медал на европейското в Гърция, а през 2016 г. става първа на първенството в Германия. През 2015 година Моника става шампионка и на откритото първенство по карате киокушин в Русия.