Всички дейности и полети на Турските Авиолинии остават без промяна

22.07.2016 | 17:00 Редактор: Луиза Божинова
Всички дейности и полети на Турските Авиолинии остават без промяна

Националният превозвач на Република Турция – Турски Авиолинии (Turkish Airlines), обединени с всички смели и почтени турски граждани и техните неимоверни усилия, взеха важна роля в потушаването на жестокия противозаконен опит за преврат във вечерта на 15.07.2016г.

Трите месеца на извънредно положение, обявени от нашия президент Реджеп Таип Ердоган, е мярка, която ще позволи на Република Турция да вземе всички необходими предпазни мерки. Държавните и правителствени власти също потвърждават, че извънредното положение е предпазна мярка, защитаваща страната от възможни заплахи и тя ще позволи запазването на всички демократични права и продължението на спазването на основните права и свободи на населението.

Своевременно, всички дейности и полети на Турските Авиолинии си остават незасегнати от ситуацията и ще продължат да работят без промяна. Като турски национален превозвач, който лети до най-много държави, в сравнение с всяка друга авиокомпания, пътуващи до 290 дестинации, в 116 страни по света, Турските Авиолинии както до сега, така и оттук нататък, ще продължат да правят света по-близък до своите пътници с върховно качество на полетите.


За Турски Авиолинии:

Компанията е създадена през 1933г. с флот от 5 самолета, член на „Стар Алайанс”, днес турските авиолинии са 4-звездни авиолинии, разполагащи с флот от 331 самолета (пътнически и товарни), с полети до 290 дестинации по целия свят – 241 международни и 49 вътрешни линии. Според проучването на Скайтракс за 2016 година Турски Авиолинии са избрани за "Най-добра авиокомпания в Европа" за шести и "Най-добра авиокомпания в Южна Европа" за осми пореден път.  След като през 2010г. компанията спечели световната награда за „Най-добро обслужване за полети от икономическа класа”, през 2013г. и също през 2014г. Турски Авиолинии са наградени също с отличия  за „Най-добро обслужване в полети от бизнес класа”, „Най-добър салон за хранене в бизнес класа” и  „Най-добър самолетен салон за полети от бизнес класа”. През изминалата година компанията отново получи световната награда за „Най-добър салон за хранене в бизнес класа”, а през тази година е наградена и с приза за „Най-добро обслужване в самолет за полети от бизнес класа”. Повече информация на Турски Авиолинии може да бъде намерена на официалния сайт: www.turkishairlines.com , както и в страниците на компанията в социалните мрежи: Facebook, Twitter, Youtube, Linkedin, и Instagram.
 
За Star Alliance:
„Стар Алайанс” е създаден през 1997г. като първия по рода си глобален съюз на авиолинии, за да предложи достъп до всяка точка на света и безпроблемно и комфортно обслужване на международния пътник. Доброто приемане на фирмата от страна на пазара е доказано с множеството присъдени награди, включително и тази за „Лидер на световния пазар на въздушен транспорт” и „Най-добър съюз на авиолинии” от Business Traveler Magazine и Skytrax. Членовете на съюза са: Adria Airways, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Avianca Brazil, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI и  United. Днес мрежата на „Стар Алайанс” предлага повече от 18 500 полета всеки ден, стигащи до 1 330 летища в 192 страни.