Проведе се международен турнир за купа „Верея” за мъже и жени

Домакинът Спортен клуб "Аксен" прие 24 каратеки от България и Сърбия

05.04.2016 | 16:00 Редактор: Тодор Петров
Проведе се международен турнир за купа „Верея” за мъже и жени

На 2-ри април 2016 г. в гр. Стара Загора за 28-ми пореден път се проведе Международния турнир за купа „Верея” за мъже и жени. Домакин бе Спортен клуб „Аскен” с главен треньор Сенсей Асен Асенов. 

Състезанието бе открито от заместник-кмета на община Стара Загора – г-жа Красимира Чакова. 

Участие взеха каратеки от 24 клуба от България и Сърбия. Състезателите бяха разделени в два потока – в клас А участваха националите, които се бориха за място в титулярния отбор за Първото европейско първенство на КВЮ по категории, което ще се проведе на 11-ти и 12-ти юни в Белград (Сърбия), а  главен организатор, заедно със Сръбската киокушин-кан организация, ще бъде БККФ.

Състезателите, които се класираха на първо място в своите категории, ще бъдат включени в титулярния отбор (квотите са по 1 състезател в дадена категория). Състезателите, които се класираха на 2-ро място, ще ни представят на Откритото първенство на Гърция, което ще се проведе на 8-ми май в гр. Солун. В клас Б участие взеха състезатели без национален отбор. 

Със специални награди бяха отличени: Петър Мартинов от СК „Аскен”, гр. Стара Загора – Най-добър съдия; Андрей Андреев от СК „Самурай”, гр. Бургас и Красимира Мирева от СК „Киокушин Тийм”, гр. София – Най-висок боен дух; Моника Димитрова, СК „Самурай”, гр. Бургас и Дилян Николов, СК „Файтърс НСА”, гр. София получиха наградите за Най-техничен състезател; с най-високите отличия Приз „Верея” бяха наградени Моника Димитрова от СК „Самурай”, Бургас и Светослав Минков от СК „Армеец”, гр. София.