Как може да се повиши имунитетът на детето?

Дискусии и препоръки по темата може да чуете по време на организирания за 11 октомври форум от Puls.bg

01.10.2014 | 11:35 Редактор: Мариета Иванова
Как може да се повиши имунитетът на детето?

Как да повишим имунитета на детето и избегнем честите боледувания? Това е основната тема на следващия форум-среща между водещи български специалисти и родители, организиран от Puls.bg.

Форум "Детско здраве" ще се проведе на 11 октомври, събота, в Интер Експо Център, от 10:00 ч.

Ето основните акценти, върху които ще се спрем:

1. Основният засяга особеностите на детския организъм, правилата, които трябва да спазваме, за да се гарантира добро здраве на детето и мерките, които могат родителите да предприемат в случай на риск от заболяване или при често боледуване на детето;

2. В този панел разглеждаме и някои работещи съвременни методи за избягване на честите неразположения на организма и предотвратяване на отсъствията от детското заведение и работа;

3. Не подминаваме и една от най-горещите теми през последното десетилетие сред родителите – ползата и рисковете при ваксинопрофилактиката, като започваме от въпроса какво представляват ваксините...

4. За да е здраво детето и силни защитните му сили, условие е то да бъде хранено правилно. Знаем колко много днес храната ни е натоварена с вредни елементи, които могат да навредят и на имунитета му. В тази тема форумът ще засегне въпроса от какви храни и хранителни вещества се нуждае детето, за да се изгражда организмът му правилно и не се залагат заболявания, разпространени в съвремието.

5. Акцент ще поставим и върху една друга тема, свързана с доброто самочувствие и просперитет на детето – какви са най-разпространените проблеми на опорно-двигателния апарат, на какво се дължат и как те биха могли да се избегнат. Конкретно ще говорим за плоскостъпието и профилактиката на гръбначните изкривявания.

На форум "Детско здраве", както обичайно на форумите на Puls.bg, думата, освен специалистите, ще имат и родителите, които в специално предвидено време ще могат свободно да поставят своите въпроси към лекторите и да получат отговори директно от тях.

За децата на родителите, които няма на кого да ги поверят, е предвидено специално помещение, в което аниматори ще имат грижата да се занимават с тях.

За да си запазите място за форума е необходимо да извършите регистрация на: events.puls.bg.

Още за събитието може да научите от следния линк: http://events.puls.bg/