Във Франция излекуваха още една жена от ебола

Жената, чието име не се съобщава, е сътрудник към ООН

23.11.2014 | 17:43 Редактор: Мариета Иванова
Във Франция излекуваха още една жена от ебола

Сътрудник на ООН, преминала лечение в Париж след като се заразила с ебола в Сиера Леоне, е оздравяла и е напуснала Франция, съобщи РИА- Новости.

Жената, чието име не се съобщава, нито нейната националност, е вторият случай на успешно завършено лечение от тежкото заболяване във Франция.

По-рано успешен курс на лечение от вируса премина и френска медицинска сестра- доброволец в международната организация „Лекари без граници”, заразила се с ебола в Либерия.

В началото на ноември, заразената с вируса, разпространен в Сиера Леоне, беше евакуирана със специален самолет.

Преди ден- 22 ноември, от Световната здравна организация подчертаха, че виждат надежда за овладяване на епидемията в Западна Африка през 2015. За целта обаче било необходимо да се увеличи финансовата помощ.

"Виждаме първи сигнали на надежда”, заяви генералният директор на СЗО Маргарет Чан.  Тя подчерта още, че въпреки стабилизирането на места по отношение на броя на заразените, все още има и други райони, където заразата достига до нови хора.

В предишните месеци ООН прогнозира, че 1 млрд. долара биха били достатъчни, за да се овладее епидемията. Наскоро обаче прогнозата беше коригирана на 1,5 млрд. долара.

По последни данни броят на смъртните случаи от вируса ебола са 5 459, докато заразените са над 15 351.