Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

БСП нямаше да допусне напрежение в Асеновград

Кирил Добрев с актуален коментар

02.07.2017 | 18:00 Редактор: Димитър Абрашев
БСП нямаше да допусне напрежение в Асеновград

Ако БСП беше на власт, нямаше да позволим да се стигне до етническо напрежение в Асеновград, каза Кирил Добрев в предаването "Опорни хора".
Трябваше да се вземат предварителни мерки, а не да се действа след събитията.
Ерата "Борисов" приключва, прогознира той и определи премиера като нарцис, който не може да преглътне високия рейтинг на Радев. Президентът много бързо удари два звучни шамара на Цветанов с репликата за корупцията. 
Що се отнася до "Грипен", да си купиш самолет, не е като да си купиш лек автомобил. Тук решението трябва да е политическо. Не разбирам защо Борисов роптае, нали той се срещна със шведския премиер и каза, колко се радва за взаимната работа?
И в най-скоро време очакваме от Борисов да вземе решение за Бузлуджа.
За разлика от Станишев, аз съм едно ниво по-модерен. Но асфалтът не е достатъчен. Комисията за НДК е нужна, защото трябва да се изчистят техническите въпроси, не става въпрос за политики. Това, което се разигра там е фарс, каза Добрев, според когото Мирослав Боршош е уволнен с позволеннието на Борисов.
В новият заем от 200 млн. евро, аз виждам връзка с онези 160 млн. за сигурност, които не усвоихме. Трябва Борисов или Горанов да излязат и да кажат за какво е този заем при всичкия този излишък. Полицаите в България са корумпирани, защото заплатите им са малки. Не ги оправдам, обяснявам защо се стигна до трафика на хора, който се превърна в бизнес за милиарди. Сърдити са онези колеги в БСП, които не станаха депутати.
Сагата Борисов-Радев, тепърва ще се развива. Тук говорим за борба между две личности,каза Добрев.