Кръгла маса на жените лидери ще обсъжда женското предприемачество

Списание Business Lady ще връчи и годишните си награди

27.04.2016 | 20:00 Редактор: Доника Ризова
Кръгла маса на жените лидери ще обсъжда женското предприемачество

На 10 май 2016 г. ще се проведе кръгла маса на жените лидери на тема „Насърчаване и развитие на женското предприемачество в България” и пето издание на Годишните награди на списание Business Lady, инициирани от сп. Business Lady и Business Lady Club. Кръглата маса и Годишните награди се провеждат под патронажа на зам.министъра на икономиката Даниела Везиева, с официалното партньорство на Министерството на икономиката и Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия (ИАНМСП).

Домакин на кръглата маса и Годишните награди ще бъде София хотел Балкан.

Сред събеседниците ще бъдат зам.министърът  на икономиката Даниела Везиева; представители на Агенцията за насърчаване на МСП; министри и зам.-министри от Министерство на финансите, Министерство на труда и социалната политика и други; Институции за управление на Европейските фондове и развитие на действащите у нас Оперативни програми (в които са предвидени конкретни мерки за насърчаване на женското предприемачество у нас); представители на водещи компании у нас, както и на браншови и работодателски организации, дамски организации.

Кръглата маса ще дискутира стратегията за насърчаване на женското предприемачество на Министерството на икономиката, мерки за насърчаване на жените в бизнеса от страна на Министерството на труда и социалната политика, възможности и механизми за насърчаване, подкрепа и финансиране на женското предприемачество у нас,споделяне на успешни практики от жени предприемачи и лидери в различни браншове у нас.

Медийни партньори на Кръглата маса и Годишните награди са: радио Витоша, радио Фокус, ИА Фокус, ИА Cross.bg, b2bmedia.bg, Mail.BG, Radar.BG, Manifesto.BG.

Събитието има за цел да отличи и възнагради усилията на българската жена в различни отрасли от обществения живот, сред които Застраховане, Инудстрия, Фармация, Предприемачество, Човешки ресурси, Строителство и архитектура, Здравеопазване, Държавна администрация, Образование, Финансов сектор, Високи технологии, Медии, Рекламен бранш, Ритейл сектор и други. Дамите ще бъдат отличавани за Успешно управление на организацията, Ефективни комуникации, Иновативен мениджмънт, Социална дейност, Грижа за обществото, Устойчиво развитие, Иновации, Бързо развиваща се компания/продукт, Налагане на търговска марка и други.