Удължава се крайният срок за подаване на кандидатури в BAPRA Bright Awards 2016

Заявки ще се приемат до 15 март 2016 г., включително

09.03.2016 | 12:00 Редактор: Доника Ризова
Удължава се крайният срок за подаване на кандидатури в BAPRA Bright Awards 2016

Българска асоциация на PR агенциите (БАПРА) обяви удължаването на крайния срок за подаване на заявки за участие в седмото издание на престижния PR конкурс BAPRA Bright Awards. Поради големия интерес от страна на участниците, кандидатури ще се приемат през онлайн платформата на конкурса www.bapra.bg/2016/  до 15 март, не по-късно от 23:59. Кампаниите следва да са осъществени в периода март 2015 г. - февруари 2016 г.

От тази година изискването към всички кандидатури е да са подготвени само на английски език. Въведен е и нов начин за оценка в категория “Агенция на годината”. Финалната оценка в нея ще се формира като 50% представляват средната оценка, която журито дава на агенцията в категорията, а останалите 50% ще се формират от средната оценка на проектите, с които агенцията е участвала в другите категории на конкурса.

И тази година в рамките на конкурса ще се проведе лекционният форум Sofia PR Summit с участието на изтъкнати местни и международни лектори. Основната тема, по която те ще споделят актуални възгледи и тенденции е „Креативност. Стратегия. Резултати“.

Председателят на международното жури за 2016 г. е Кристоф Жинисти. Той е международен PR гуру и експерт по социални медии, управление на репутацията и кризисни комуникации. Смятан е за един от основните двигатели, допринесли за развитието на дигиталните комуникации в Европа и основател на неправителствената организация WebDiversity. Кристоф Жинисти ще журира в пето поредно издание на BAPRA Bright Awards. Всяка година председателското място се заема от водещи имена в световната PR индустрия със забележителни постижения в областта. През годините председатели са били доказани световни PR експерти като д-р Зехра Гюнгьор, Пол Холмс, Дейвид Галахър и Франсис Ингам.

Членовете на журито са утвърдени професионалисти с богат опит в областта на PR и комуникациите, сред които: Дамян Обал - UX дизайнер с докторска степен в компютърните науки и дълбока страст към историите на марките, и основател на Edgar – компания, която по невероятен начин свързва малки и средни компании с най-добрите разказвачи на истории, които да работят за техните марки и продукти; Анна Краейвска – полага основите за развитието на PR индустрията в Полша. Анна е PR професионалист с повече от 25 години опит в управлението на кризи, корпоративен и финансов PR, връзки с инвеститори; Барт де Врийс - президент на ИПРА за 2016 г. Барт е професионалист с над 25 години опит в PR индустрията. Представяне на всички членове в журито може да намерите тук: http://www.bapra.bg/2016/bg/jury/

Категориите, в които могат да се подават заявки в конкурса са седем: „Кампания за устойчиво развитие”, „Специално събитие”, „Иновативна кампания”, „Кампания, реализирана от вътрешен PR отдел”, „Комуникационна кампания на годината”, „Агенция на годината” и  „Комуникационна кампания в публичния сектор”.

Подробна информация за конкурса, срокове, такси и начина за кандидатстване може да бъде намерена на www.bapra.bg/2016/.  Актуална информация за BAPRA Bright Awards 2016 можете да следите и в социалните ни мрежи с хаштаг #BrightAwards2016.

Официални партниращи организации на BAPRA Bright Awards 2016 са: Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ), Италианската търговска камара в България (ИКТБ), Френско-българска търговска и индустриална камара, Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК), Американска търговска камара в България.

Медийни партньори на конкурса са:  националната телевизия Bulgaria ON AIR, БГ радио, Economy.bg, ManagerNews, marketing360.bg, csr.bg, Еcon.bg, PR Kernel, PR&Media News, actualno.bg, expert.bg, dir.bg, myPR.bg и b2bmagazine.bg.

Спонсори на проекта са: хотел София Балкан, Брангаба, Dve events, Кока-Кола, Аванти.

Ако желаете да получите допълнителна информация за конкурса или да се присъедините като партньор, изпратете своето запитване на: office@bapra.bg.