Грант Кардон: Успехът е гарантиран при влагането на необходимата енергия

Никога не залагайте ниска цел, препоръчва мотивационният лидер

18.06.2015 | 15:06 Редактор: Мариета Иванова
Грант Кардон: Успехът е гарантиран при влагането на необходимата енергия

Успехът е гарантиран, ако влагате необходимата енергия в постигането на целта, а тя никога не бива да е ниска. Това изтъкна мотивационният лидер Грант Кардон по време на семинара „Бизнес и живот X 10“ под мотото „Успехът е твой дълг, ангажимент, отговорност“. Bulgaria On Air  е медиен партньор на събитието.

По думите на Кардон провалът е резултат от подценяване на необходимото ниво на активност, която трябва да се вложи, както и резултат от коригиране на целите надолу в сравнение с първоначално заложеното, заради усложнени обстоятелства, например или други причини.

„Ако нямаш висока цел, няма да направиш необходимото, за да постигнеш успех“, изтъкна още той.

От думите му стана ясно, че сред причините за неуспеха на много компании в продажбите- (които движат икономика) са залаганите от ранно детство стереотипи, които продължават да работят и управляват поведението в живота на възрастния. И даде за пример родителското предупреждение към децата: „Не говорете с непознати“, което впоследствие в поведението на възрастния би могло да се трансформира в негативното избягване на контакт. По думите на Кардон обаче, „именно тези непознати може да държат парите, които вие искате“. И допълни, че в света няма недостиг на пари и просто трябва да се намерят пътищата до тях. Той също така допълни, че хората в компаниите не са мързеливи и ако не проявяват активност, то е резултат от действията на мениджърите.

Неговият съвет към управляващите компаниите е да провокират хората си да влагат максимума от себе си и да бъдат най-доброто, на което са способни.

Още по темата

По думите на Кардон първата стъпка към успеха е привличането на вниманието.

В рамките на семинара той представи и четири правила за успешни продажби:

  • Първо -  Винаги се съгласявайте- това е част от дипломацията в общуването.
  • Второ - Винаги правете предложение за решение.
  • Трето - Проверете дали сте привлекли вниманието на отсрещната страна
  • Четвърто - Проверете дали сте спечелили доверието на този срещу вас.

В личен план Грант Кардон сподели, че свиването на икономиката след кризата от 2009 година в САЩ го е „събудила“ за живота му днес и е убеден, че днес трябва да мислиш мащабно и да си бърз по пътя към успеха.

По отношение на енергията в преследването на целите той е категоричен, че може да се поучим от децата.
Кардон изтъкна, че щастието за него е да има свобода – на избор, на действие и пазари.

При откриването на семинара Саша Безуханова, основател на движението Move.bg, също изтъкна, че споделя като висша ценност в своя живот преследването на свободата за щастие.

„Мислихме, че границите не могат да се местят, но днес това се случва благодарение на тази онлайн свързаност, която ни дава икономическа, социална и политическа свобода,“ коментира Безуханова.

По думите й днес философията на света е „споделянето и солидарните решения“ и измества действащия преди време принцип „Аз печеля- ти губиш“. Тя също така допълни, че успехът „се случва, когато средата предполага резултатност“, и допълни, че именно за изграждането на такава среда работи в момента.

Репортаж от събитието може да видите във файла,  a специален коментар- предаването Boom&Bust в неделя с начален час 16.30.