Вече няма Бранджелина, Холивуд "плаче"

Анджели и Брад бяха пример за социално ангажирани суперзвезди

25.09.2016 | 15:21
Вече няма Бранджелина, Холивуд

Бракът между двама красиви, изключително успешни актьори сам по себе си не кой знае колко знаменателно събитие. Но когато Анджелина Джоли и Брад Пит се превърнаха в Бранджелина, цял Холивуд ахна, припомня BBC. Те бяха символът на перфектната звездна двойка.

Семейство, което не само имаше повече от успешна кариера на големия екран (Джоли има Оскар за най-добра поддържаща роля, Пит за продуцент). Семейство, което беше ангажирано с глобални проблеми като бедността, глада, бежанските кризи. И затова бяха харесвани от всички.

Джоли нееднократно е заявявала, че през 2001-ва година снимките в Камбоджа на първия филм от поредицата за Лара Крофт са отворили очите й за тежкото положение на бедните и потиснатите хора по света. “Това беше най-невероятното място, на което съм била. Да съм тук ме кара да се чувствам различно по отношение на живота, работата и всичко, което можем да направим”, каза тогава акрисата.

Не след дълго Анджелина Джоли осинови камбоджанското сираче Мадокс, който стана първото й дете и впоследствие едно от общо 6 (в това число още две осиновени – Захара от Етиопия и Пак от Виетнам).

През годините голямото семейство на Анджелина и Брад често беше забелязвано на разходки в парка, семейни закуски – неща, които доближаваха тези световни звезди до обикновените хора и тяхното ежедневие. От другата страна обаче беше червения килим, където двамата бяха във вихъра си. Винаги пристигащи последни и винаги обиращи цялото внимание на фотографи и репортери.

Медиите определено имаха доста материал при отразяването на приказката за Джоли и Пит.

В началото таблоидите се фокусираха върху сапунката, която си спретнаха Анджелина, Брад и тогавашната му съпруга Дженифър Анистън. Жълтите издания бяха убедени, че разводът на Пит и Анистън се е случил заради извънбрачна връзка на актьора с бъдещата му изгора.

Двамата са в главните роли в забавния "Мистър и мисис Смит" през 2005-та, когато Брад Пит все още е женен мъж. Години по-късно Джоли признава, че двамата “са се влюбили” на снимачната площадка, но отрича да са имали връзка преди развода на Пит. “Имайки предвид че баща ми е изневерил на майка ми и двамата са се разделили още докато съм била бебе, за мен да си интимна с женен мъж е непростимо”, сподели тя.

Като шега на съдбата може да се определи случилото се 10 години по-късно, когато друг филм става предвестник на края на най-романтичната холивудска история в реалния живот.

В "Край морето" двамата играят двойка, чиито взаимоотношения са на ръба. Сценарист и режисьор на лентата, която се проваля в боксофиса, е самата Анджелина Джоли. По време на кампанията за промотиране на филма, тя споделя пред BBC: “Реалността в брака е, че неизбежно се преминава през трудни моменти. И двамата съпрузи трябва да приемат тази реалност, да се борят с предизвикателствата заедно. Така връзката им ще стане още по-здрава. Ако всичко е лесно, няма да е толкова интересно, нали така? Но ето, че ние с Брад сме наистина скучни, връзката ни е доста солидна”.

Изглежда не чак толкова солидна.

По отношение на обществената им ангажираност Анджелина и Брад безспорно са модел за подражание. Тя е посланик на добра воля на ООН за бежанците и в качеството си на такава е пътувала до бежански лагери в над 30 страни, включително Сиера Леоне, Ирак, Афганистан и Либия. "Трябва да водим битка за защита на децата, за оправяне на многото сгрешени неща в този свят. Трябва да помогнем с каквото можем", счита Джоли.

Брад Пит е активист за редица благотворителни каузи – от изследвания на стволови клетки, през програми за борба с бедността и разпространението на СПИН, до помощ за жертви на природни бедствия като опустошителното земетресение в Хаити.

Трагедията в Ню Орлиънс след преминаването на урагана Катрина го води към оглавяването на фондация, която да финансира изграждането на един нов град, създаден по най-модерните еко тендеции в строителството.

Сега в края на Бранджелина жълтите издания отново имат достатъчно материал. Слуховете за причината за раздялата им ни заливат всеки ден – изневери, злоупотреба с наркотици и алкохол, малтретиране на децата и т.н. Това е Холивуд, така че истерията изглежда в рамките на очакваното.

Каквато и да е причината, ясно е, че разводът ще се случи. И това няма да е просто поредният провален холивудски брак. Това ще е краят на връзка, с която Холивуд и целият световен шоубизнес се гордееха – пример за социално ангажирани суперзвезди, които бяха близо до хората, но и светеха най-ярко на червения килим.

Това ще е краят и за една дума, станала част от ежедневието ни. Вече няма Бранджелина.

Четете още новини в Dnes.bg