Как ни действат любовните раздели?

7 начина, които ни показват, че те ни правят по-силни и по-добри хора

31.08.2016 | 23:01
Istock

Разделите никога не са лесно нещо. Но са част от живота и особено важен елемент от израстването ни както като хора, така и като личности.
Разделите с половинката ни карат да дадем нов старт на живота си и дори да подобрим кариерата и мечтите си.

Дори и когато се чувстваме на дъното, те могат да ни накарат да се изправим. Връзките, независимо как завършват, ни учат на много ценни уроци.

Винаги помнете едно нещо – разделите ни правят по-добри и по-силни хора по много различни начини.
Ето как.

1. Дават ви перспектива
Няма какво да се лъжем – не са малко моментите във връзката, в които пренебрегваме много аспекти от живота си за сметка на романса. Когато той приключи обаче, отново можем да видим ясно как стоят нещата и да си дадем сметка от какво имаме нужда ние, за да бъдем истински успешни и щастливи.

2. Осъзнавате какво искате и какво не искате
Връзките са преживяване, от което може да се научи много. Те ни учат какво искаме от живота и от човека до себе си, но също така ни показват и какво не желаем. Когато се стигне до раздяла, разбирате какво ви прави щастливи и със сигурност ще се съобразите с това в следващата ви връзка.

3. Ставате по-независими
Когато сте сами, вие се развивате с по-ясно съзнание за себе си. Имате независим поглед над чувствата си всеки ден и по-пълноценно оценявате малките неща, които ви се случват. Правите повече неща сами и дори в един момент започвате да предпочитате нещата да бъдат така. Разделите ви учат как да стоите стабилни без да разчитате на никой друг и как да намирате решенията на всеки проблем, без да разчитате на обстоятелства или на даден човек.

4. Свързвате се със стари приятели
Когато имате половинка, животът и ежедневието ви се съобразяват в голяма степен с него. Дори да не сте готови да си признаете, факт е, че често отказвате срещи с приятели и предпочитате да останете гушнати на дивана, докато гледате филм. Когато вече нямате половинка, успявате да се сетите за старите и добри приятели и да възобновите ценни връзки.

5. Ще бъдете по-добри в следващата си връзка
В края на едни отношения имате трезва преценка за грешките, които сте допуснали. Имате време да ги обмислите и да откриете причинно – следствената връзка за тях. Това, естествено, води до подобряване на вашата личност. По този начин няма да допускате същите грешки при следващия си партньор.

6. Мотивирате се да живеете по-здравословно
След като сте преминали през всички ритуали след раздяла, поемате по по-здравословен и добър за вас път. Истина е, че има нещо в приключването на връзка, което ви кара да се мотивирате да изглеждате по-добре и да се грижите за себе си както отвътре, така и отвън.

7. Научавате на какво сте способни
Колко често сте си повтаряли, че никога не бихте допуснали или направили нещо и действията ви са опровергавали думите ви? Обикновено разделите са моменти, в които осъзнавате през какво сте минали и какво сте научили. Дори и да сте си мислели, че никога няма да попаднете в дадена ситуация, в някакъв момент попадате и това ви прави много по-силни като характер и личност.

Четете още интересни новини в Tialoto.bg