Какво може да ни откаже от спорта?

5 причини, които може би ни демотивират

30.08.2016 | 23:00
Facebook

Редовният спорт изисква мотивация, постоянство и желание. Факт е, че за много хора физическите упражнения се оказват трудна задача и част от тях се отказват от регулярните тренировки по една или друга причина, въпреки че са наясно с ползите от физическата активност.
Има много причини - уважителни и неуважителни, които могат да ви накарат да спрете да спортувате - да нямате време, да не чувствате необходимост в момента, да нямате тонус и др.
Вижте кои са някои от най-честите извинения, с които хора се измъкват от редовните физически упражнения:

1. Не виждате бързи резултати
Някои хора се отказват от регулярния спорт, малко след като започнат да го практикуват, именно защото не виждат никакви резултати. Това е голям проблем, защото резултатите обикновено изискват време, търпение и постоянство. Ако очаквате в продължение на един месец редовен спорт (три пъти седмично) да намалите теглото си видимо, то това едва ли ще се случи. В този период вие по-скоро може да се стегнете и да тонизирате тялото си, но не и да отслабнете.

2. Изпитвате болка
Упражненията не са лесна работа. В действителност те могат да бъдат болезнени. След сесия може да имате мускулна треска, самите упражнения може да ви костват усилия и да ви носят дискомфорт. Трябва да се опитате да устоите на това предизвикателство, защото упражненията помагат за укрепването на мускулите, а също така помагат за облекчаване и предотвратяване на много заболявания, ставни проблеми, артрит и др. 
Още по темата

3. Скучно ви е 
Има хора, за които спортът е голяма досада и такива, за които той е вълнуващ и забавен. Ако сте от първите, възможно е да искате да се откажете лесно. По-разумно е да си намерите компания за спорт или просто да смените вида спорт с нещо, което ще ви бъде по-забавно.

4. Постигнали сте резултатите, които сте искали
Много хора се отказват от редовния спорт, след като постигнат резултатите, които са очаквали или са имали в ума си. Дори вече да изглеждате перфектно, не спирайте с редовните упражнения, защото вашите постижения ще изчезнат много бързо. Хубавото и тонизирано тяло трябва да бъде поддържано.

5. Наддали сте на тегло
Има хора, които след като започнат да тренират редовно, наддават на тегло, вместо да отслабват. И все пак те не осъзнават, че реално не изглеждат по същия начин, а фигурата им е много по-стегната и здрава. Трупането на мускули може да уплаши или разстрои някои жени, които очакват да отслабнат чрез спорт, а не мазнините им да се превръщат в мускулна маса. 

Четете още интересни новини в Tialoto.bg