За магията на азиатските култури

Фестивалът "Изток в парка" се провежда за четвърта поредна година в София

28.08.2016 | 16:00 Редактор: Луиза Божинова
За магията на азиатските култури

Къде се крие магията на индийските танци, арабската азбука и тибетските пясъчни мандали? Отговорът може да научите, ако посетите фестивала за азиатска култура "Изток в парка", който се провежда в лятното кино на Националния дворец на културата (НДК).

В рамките на деня могат да се видят бойни изкуства от Изтока, индийски и арабски танци, също така корейската и арабската азбука, може да се опита и рисуването с къна.

Фестивалът се провежда за четвърта поредна година, а интересът към него е сериозен.

"Фестивалът е физическото изражение на идеята ни за истории от Изток, които да ни сближат повече или да ни напомнят какво ни свързва с тези култури, които понякога ни се струват непознати, понякога ни се струват мистериозни, а в някои моменти осъзнаваме, че въплъщават неща, с които ние също сме израснали", казва един от организаторите Ива Иванова пред Bulgaria ON AIR.

"Има много хора, които са свикнали да мислят за йогата като за спорт, а има и други, които пък я възприемат само като философия. Работата е там, че в Изтока абсолютно всеки аспект от живота - от украшенията, които се слагат по тялото през бойните изкуства до музиката и танца - всичко е пречупено през някаква философска призма, която е различна спрямо различните школи", допълни Иванова.

Всеки, който има желание да научи повече за източната култура и да се докосне до нея, може да го направи в лятното кино при НДК до 21:00 часа.