Дженифър Лорънс отново е най-скъпоплатената актриса

Вижте авторитетната класация на "Форбс", сумите са впечатляващи

23.08.2016 | 19:00 Редактор: Тодор Петров
Дженифър Лорънс отново е най-скъпоплатената актриса

Дженифър Лорънс бе обявена от "Форбс" за най-високоплатанета актриса за 2016 г., след като е заработила впечатляващите 46 млн. долара. За втора поредна година тя е най-младата и най-високоплатена актриса в класацията.

Приходите на 26-годишната американка все пак са спаднали с 11% в сравнение с миналата година, когато те са били оценявани на 52 млн. долара, припомня авторитетното издание.

Междувременно печалбите на Мелиса Маккарти са се увеличи с 10% между юни 2015 г. и юни 2016 г., заради участието й в "Ловци на духове", смята "Форбс". Актрисата е заработила 33 млн. долара. На трето място в класацията се нарежда Скарлет Йохансон с 25 млн. долара.

Дженифър Анистън се изкачва с едно място, достигайки до четвърта позиция със спечелините от нея около 21 млн. долара - 27% увеличение на приходите й спрямо миналата година. Основен фактор за покачването на доходите й са рекламите, в които взе участие, а именно тези на Emirates airlines, Smartwater, Aveeno и Living Proof, информира "Индипендънт".

Фан Бинбин заема пета позиция със заработени 17 млн. долара, а шестото място принадлежи на Шарлийс Терон, която има на своята сметка с 500 хил. долара по-малко от китайската си колежка.

"Форбс" нарежда Ейми Адамс на седма позиция с 13,5 млн. долара, следвана от неостаряващата Джулия Робъртс, която е заработила 12 млн. долара. Мила Кунис прави скок от 16-о до девето място с прогнозни приходи от 11 млн. в щатска валута. 

Десетката попълва Дийпика Падуконе, която влиза в класацията за първи път.  "Форбс" изчислява приходите на актрисите на базата на интервюта с агенти, мениджъри адвокати и данни, събрани от сайтове като Nielsen, Box Office Mojo и IMDB.