Камион за сладолед - новото оръжие на полицаите от Сейнт Луис

"Операция полярни ченгета" е средство, чрез което служителите на реда се надяват да предразположат местните граждани

27.07.2016 | 18:09 Редактор: Луиза Божинова
Twitter

Полицаите от американския град Сейнт Луис разполагат с иновативно "оръжие", с което се надяват да подобрят комуникацията с местната общност - камион за сладолед. Той не се различава от обикновените, освен по "полицейското синьо". Служителите на реда ще обикалят с него паркове, обществени центрове и учебни заведения и ще предлагат ледени лакомства, дарени от местна търговска верига. Целта им е да подобрят комуникацията между полицията и местната общност, и най-вече позитивното взаимодействие с младите хора, предава Асошиейтед прес.

"Операция полярни ченгета" е уникално средство, чрез което се надяваме да предразположим местните хора, и най-вече младите. Целта ни е проста - да представим по забавен начин нашите служители като положителни модели за подражание", казва полицейският началник Сам Дотсън.

Ситуацията в региона е особено напрегната през последните две години след смъртта на 18-годишния Майкъл Браун, чернокож, който беше застрелян в близкия град Фъргюсън от бял полицай.

Служителят на реда, който напусна полицията през ноември същата година, не беше подведен под съдебна отговорност. Случаят доведе до протести в региона срещу отношението на полицията към чернокожите.