ДАФ пребори ЦСКА и спечели турнира в памет на Теди

Много емоции и награди съпътстваха третото издание на турнира

29.05.2016 | 16:50 Редактор: Тодор Петров
ДАФ пребори ЦСКА и спечели турнира в памет на Теди

Детска Академия по Футбол (ДАФ) спечели третото издание на футболния турнир в памет на Теодор Желев, който се проведе на Баухаус Арена днес. Децата от школата посветиха купата на своя приятел, който тренираше в същия отбор.

Турнирът бе открит с мач между отборите на ЦСКА и Миньор, като "червените" спечелиха убедително срещата. В другия полуфинал ДАФ се наложи над отбора на 81 СОУ "Виктор Юго" (училището на Теди), който бе миналогодишния първенец. В оспорван мач "зелените" се добраха до победата с 1:0.

Третият в класирането се излъчи след изпълнение на дузпи, като момчетата от 81 СОУ показаха по-точен мерник.

Финалът също предложи много оспорван двубой с пропуски и пред двете врати, но в крайна сметка ДАФ победи с минималното 1:0 и грабна първото място.

Бащата на Теди - Златко Желев, заедно със сина си Калоян и съпругата му Катя, отличиха най-добрите в турнира.

За най-добър нападател отличието получи Здравко Корчев от ЦСКА, Станислав Петелков от 81 СОУ бе избран за най-добър защитник, а Кристиян Владимиров от ДАФ бе отличен за най-добър вратар. Наградата за феърплей получиха играчите на Миньор.

Наградата на името на Теди бе връчена на капитана на ДАФ Виктор Зоров.

Футболният турнир бе организиран с подкрепата на Министерството на спорта, в лицето на министър Красен Кралев, Детска Академия по Футбол (ДАФ), медийна група Bulgaria ON AIR, вкусните торти на Papaya и спортни магазини SPORT DEPOT, които осигуриха награди (спортни екипи, топки, ваучери, подаръчни сетове и много лакомства) за всички участници.