Гришо с трудна победа на първия кръг от първенството в Торонто

Българинът се наложи с 2:1 сета над 107-ия в ранглистата Юичи Сугита

26.07.2016 | 12:05 Редактор: Мария Аладжова
Гришо с трудна победа на първия кръг от първенството в Торонто

Григор Димитров започна с изключително измъчен успех участието си на "Мастърс 1000" турнира в Торонто. Българинът се наложи с 2:1 сета над 107-ия в ранглистата Юичи Сугита, в отделните части 5:7, 7:6 (5), 6:4 след близо 2 часа и половина битка на централния корт. 

Срещата не започна никак добре за българина, който допусна два ранни пробива и пасив 0:4. В последствие изоставането на Григор набъбна на 1:5 гейма, но след страхотна серия хасковлията успя да изравни за 5:5. За жалост в този момент Димитров допусна трети пробив, след което сервирайки за сета за трети път Сугита не сгреши – 7:5. 

Втората част също не започна никак обнадеждаващо за Спортист №1 на България и след серия пробиви Сугита поведе с 3:1 гейма. Григор успя да изравни за 3:3, а в последствие се стигна до тайбрек, където драма също не липсваше. Японецът поведе с 5:2 точки и се доближи максимално до успеха, но Димитров успя да обърне – 7:5. 

В решаващия трети сет българинът сервира отлично и това си каза думата, предава Tennis24.bg. Димитров успя да направи един брейк, който се оказа напълно достатъчен да вземе успеха и да се класира за втори кръг, където ще играе с Ник Кириос или младата надежда на домакините Денис Шаповалов. 

По-късно тази вечер Григор отново ще излезе на корта, но за двубоя си на двойки. Хасковлията и Стан Вавринка ще премерят сили с Люка Пуй и Доминик Тийм. 

Миналата година Димитров отново достигна до втори кръг на сингъл, където бе спрян от Джак Сок.

Още спортни новини четете в Gol.bg