Принц Уилям сготви индийската палачинка доса в Мумбай

Британският престолонаследник подкара и състезателна кола

11.04.2016 | 17:51 Редактор: Луиза Божинова
Принц Уилям сготви индийската палачинка доса в Мумбай

В неделя вечерта британският престолонаследник принц Уилям успя да сготви индийския специалитет доса в Мумбай, след като се срещна, заедно със съпругата си, с най-големия им почитател в Индия Боман Кохинор, който осъществи мечтата си да бъде приет от кралската двойка на 93 години, предават Франс прес и Асошиейтед прес.

Принц Уилям приготви саморъчно известната индийска палачинка доса, като си послужи с иновационния уред "DosaMatic". "Херцогът на Кеймбридж довери, че би бил щастлив да притежава такъв уред в двореца си", каза изобретателят на устройството Ешвар Викас пред медиите.

93-годишният Боман Кохинор, който е собственик на най-известното кафене на общността парси в мегаполиса, е известен с това, че е най-големият почитател на британското кралското семейство в Индия. Огромни постери на херцозите от Кеймбридж украсяват заведението му. Кохинор успя да осъществи отколешната си мечта, след като бе поканен да посети кралската двойка в хотела им.

Принц Уилям се качи зад волана на симулатор на състезателен автомобил. Той се срещна с индийските предприемачи, които конструират електромобили с външен вид на болиди от Формула 1.

След това британските херцози посетиха Делхи, където отдадоха почит на бащата на индийската независимост Махатма Ганди.

Вечерта кралската двойка ще присъства на прием, посветен на кръглия юбилей на кралица Елизабет Втора.