Понеделник сутрин - как да дадем успешно начало на седмицата?

Определете новите си цели и направете оценка на предизвикателствата

23.11.2015 | 08:52 Редактор: Ирина Георгиева
Понеделник сутрин - как да дадем успешно начало на седмицата?

Не е тайна, че повечето хора мразят понеделниците. Въпреки това, ако сте от тези, които обичате работата си, то понеделник не е бреме, а ново начало.

Всяка нова седмица носи възможности с неограничен потенциал. Без значение пред каквото сте били изправени миналата седмица, идва нова и можете да започнете първия ден от нея с няколко сутришни задачи, така че и следващите ви дни да бъдат успешни, пише Business Insider.

1. Започнете с един по-ранен старт.

Понеделник сутрин. Отидете малко по-рано на работа, за да имате летящ старт на седмицата. Отделете време, за да разгледате приоритетите си и да си направите планове.

2. Определете нова цел.

Всеки понеделник трябва да си поставяте нова цел за седмицата. Докато описвате приоритетите си за тази седмица, трябва да помислите как успешно сте ги осъществили от изминалите дни. Разберете, как по-лесно можете да се справите със задачата си, ако предишната седмица сте се измъчили.

3. Организирайте и прегледайте срещите си за седмицата.

Понеделник е перфектният ден, за да планирате общи събрания или срещи с екипа си, защото календарите са доста по отворени в началото на седмицата. Не трябва да се забравя, че срещите лице-в-лице с ключови членове на екипа са от огромно значение.

4. Покажете признателност.

Всеки понеделник, избирайте по един човек, за да му благодарите за добре свършената работа. Служителите ще се мотивират, защото ще видят, че усилията им не са отишли на вятъра. Този акт на благодарност може да бъде толкова просто като един бърз имейл или малко по-различен като подарък или вечеря. Докато го направите редовен навик обаче ще трябва да извървите дълъг път, но това е чудесен начин да навлезете бързо и успешно в новата седмица.

5. Направете оценка на предстоящите предизвикателства.

Нови предизвикателства изкачат през цялото време. За съжаление това важи и за проблемите. Всеки понеделник трябва да отделяте време, за да измислите как да се справите бързо с проблемите и да вкарате бизнеса си в правилната посока. Задайте решенията в движение.

Ако добавите тези прости елементи към рутинната ви в понеделник, бързо ще откриете, че ще очаквате с нетърпение началото на седмицата защото това е времето, когато големите неща се случват около вас.