Белгийците наводниха Туитър с котенца

Полицията помоли за мълчание в социалните мрежи по време на спецоперацията

23.11.2015 | 08:00
Белгийците наводниха Туитър с котенца

След като белгийската полиция помоли за мълчание в социалните медии, докато тече антитерористичната операция в Брюксел, общността в туитър наводни мрежата с котенца.

Потребителите се подчиниха, но по необичаен начин: те туиткаха снимки на котенца с хаштаг #BrusselsLockdown, съобщава АФП.

Всичко започна с туита на министъра на отбраната Стивън Вандепът: Полицията моли обществеността да не съобщава за движенията си в социалните мрежи, моля подкрепете с ретуит".

Още по темата

Раздразнени и неспокойни, след като прекараха два дни под тревога, белгийските потребители в Туитър отговориха странно.

Вместо да снимат това, което могат да видят и да описват полицейските операции, те започнаха да изпращат снимки на котенца.

Операторът на холандския ТВ Канал Хуго Янсен написа: "Вместо да туитваме за полицейската операция в Брюксел, ето снимка на котката ми Моцарт".

След това потребителят @jaycelight пусна колаж на двама щурмоваци от Star Wars, яздещи котки.

Накрая федералната прокуратура и полицията благодариха на интернет.

"Федералният прокурор и полицията трябва да благодарят на федералната полиция и потребителите в социалните медии за отчитане на нуждите на операцията", каза говорителят на прокуратурата Ерик Ван Дер Сипт на пресконференцията, на която обяви за шестайсетте ареста, съобщи АФП.

/Корица: Туитър/