Конете се върнаха на бул. Брюксел

Кръстовището на летището не е обезопасено

28.09.2015 | 22:17
Конете се върнаха на бул. Брюксел

Кротко пасящи коне се появиха отново на светофара за Терминал 1 и Терминал 2 на летище София в дъждовната вечер на 28 септември 2015. Четири коня пасяха отвързани на поляната в парка пред стария терминал.

Не за пръв път работещите в района виждат конете. Животните често се разхождат из паркингите, откъдето охраната винаги ги гони, а те упорито се връщат.

Коне на бул. Брюксел имаше миналата година, когато след няколко сигнала полицията успя да ги прогони. Преди това, през лятото на 2012 имаше и крави.

Животните обичат да излизат на булевард Брюксел, да се движат бавно по кръговото около паркинга на Терминал 1, създавайки опасност за движението.

Ограничението на скоростта на бул. Брюксел е 80 км/ч, някои карат и по-бързо. Един кон или крава на платното означава верижна катастрофа.

Още по-опасно става ако животното се уплаши. Подковите се пързалят на асфалта.

Последната снимка е от Цариградско шосе тази вечер, с много слаба видимост зарази валежа. Кон на пътя при такова време, на мокър асфалт би бил изключително опасен.

Нощна София предлага различни неприятни изненади.

  1. Каруците без светлини са една от тях.
  2. Друга столична "атракция" са пешеходците, теглещи колички с "извънгабаритен" товар: в района около гара Подуяне, ул. Слатинска река, по бул. Сливница и др.
  3. Затварянето на улици без сигнализация преди забранителния знак. Например на Орлов мост - когато вече си навлязъл в кръстовището и се окаже, че няма как да продължиш в избраната посока, защото е затворен бул. Евлоги Георгиев заради мач на стадиона - но никога не знаеш преди да се изправиш срещу знака и полицаите. Или при десен завой от бул. Левски към националния стадион.