Калин Манолов: Най-важно е хората да взимат решения свободни и с разума си

Как ще се промени „Видимо и невидимо“ от 21 септември?

04.09.2015 | 15:31 Редактор: Мариета Иванова
Калин Манолов: Най-важно е хората да взимат решения свободни и с разума си

Кои са важните неща според Калин Манолов?

Важните неща в живота са твърде много, но най-важно е човек да бъде разумен, да взима решенията си без емоции, особено когато става въпрос за неща, свързани с поемане на отговорност. И разбира се, свободата е най-важна от всичко. Тя е и в основата на съдържанието на предаването.

Във „Видимо и невидимо“ показваме нещата, които се виждат по-трудно, а именно последствията от всяко икономическо действие и всяка политическата програма, но не само за една малка група, и то за кратък период от време, а за цялото общество в една дълга перспектива. Обикновено тогава нещата изглеждат много различно. Повечето политически решения се оказват неправилни или лобистки, а това е нещо, което трябва да се знае от хората, защото те са онези, които „назначават“ политиците.

Как ще се промени „Видимо и невидимо“ от 21 септември?

Ще се отвори малко повече към обществото и политиката, не само към икономиката, както беше досега. И защо не към теми, свързани с културата, философията, религията… това са всички елементи на свободата, която се опитваме да промотираме в предаването.

Какво могат да открият зрителите на Bulgaria ON AIR единствено в предаването Ви?

Уникалното във „Видимо и невидимо“ според мен е комплексният поглед върху събитията, поставянето на нещата в контекст, предисторията, защото нищо не започва и не свършва в един определен момент от настоящето. Рамкирането на темите в една философия, която по същество е „бъди такъв, какъвто си, прави, каквото искаш, докато не пречиш на другите“. Това са нещата, които човек трябва да прави в живота си, за да живее добре, да бъде оценен, да се чувства достоен.