Имот под наем за 250 хиляди долара на година

5-етажен мезонет в Ню Йорк може и да си заслужава такава цена.

22.05.2015 | 16:11 Редактор: Велко Каменов
Имот под наем за 250 хиляди долара на година

На улица „Ийст 49”, номер 238, в Ню Йорк се дава под наем 5-етажен мезонет с площ от 418 квадратни метра, с няколко балкона, камини, 4 спални и 6 бани. Наемът на имота е 21 900 долара месечно или около 250 000 долара годишно.

Всичко в мезонета като ламперията и дървените рамки са внимателно подбрано и пренесено от Франция. Полилеят пък е от къщата на Йоко Оно. До имота се намира и най-голямата частна градина в Ню Йорк.

„Пазарът на луксозни, скъпи имоти е в разцвета си. Пред хората стои въпросът, който винаги е съществувал – дали да живеят под наем, или да си купят собствен дом. Пазарът за наемане на жилища е много силен в момента, защото цените на имотите се увеличиха значително. Някои хора решават все още да не купуват собствено жилище, но искат да живеят в луксозно  такова и затова са готови плащат високите наеми”, обяснява брокерката от Town Residential Дера Стотс.

„Вярвам,че пазарът на луксозни имоти ще продължи движението си нагоре. Няма друга посока, в която да тръгне”, прогнозира Стотс.