Топ 10 на най-търсените думи в Google за 2014 г.

Някои от най-популярните търсения са доста странни

17.12.2014 | 14:17 Редактор: Велко Каменов
Топ 10 на най-търсените думи в Google за 2014 г.

Google публикува статистика за най-търсените за 2014 г. думи, предаде Bloomberg. На първо място по търсения е актьорът Робин Уилямс. Той почина на 11 август 2014 г. в САЩ. Най-много търсения са дошли от Северна Америка, Австралия и ЮАР в периода около смъртта на актьора. Второто най-търсено нещо в Google за годината е Световното първенство. Мачовете се играха в Бразилия, а срещата предизвикала най-голям интерес сред търсещите в Google не е финалът между Германия и Аржентина, а полуфиналът  между Германия и Бразилия. Домакините от Бразилия бяха разгромени със 7 на 1 в този мач.

Третото най-търсено нещо е епидемията от ебола. На четвърто място в търсачката е полет MH370 на Малайзийските авиолинии, който изчезна мистериозно час след излитането си без да остави никакви следи. Интересно е, че повечето хора са търсили фразата „MH370 намерен”, а не „ MH370 изчезнал”.

На пето място е предизвикателството „Ледена кофа вода”. Топ 10 се допълва от играта за мобилни телефони Flappy Bird, победителката на Евровизия Кончита Вурст, издигането на Ислямска държава и Олимпийските игри в Сочи.

Сред най-търсените видеоклипове пък е огъването на iPhone 6.