Над 1 млн участници на карнавала в Notting Hill в Лондон

В продължение на два дни около един милион души ще се включат в най-голямото европейско street събитие

26.08.2014 | 09:09 Редактор: Ирина Георгиева
Над 1 млн участници на карнавала в Notting Hill в Лондон

Най-големият европейски street парад – карнавалът в Notting Hill започна. В продължение на два дни около един милион души ще се включат в най-голямото европейско street събитие. Леко хладното време не успя да повлияе на настроението на участниците, които преминаха по улиците на британската столица облечени в разноцветни костюми. За сигурността по време на карнавала ще се погрижат близо 5 хиляди полицаи, изпратени специално да охраняват събитието.

Зрелищно шествие с пъстри костюми преминава през западния квартал на британската столица, докато сергии предлагат всевъзможни деликатеси и интернационална храна. За първи път събитието се организира през 1964 година, когато карибското общество в тази част на града страда от дискриминация, и решава да организира фестивал с много музика и танци, напомнящ на карнавала в Тринидад.

Всеки се включва в празненството и така бива роден Карнавалът в Notting Hill. Шествието обикаля по своя маршрут само веднъж, но това отнема средно 7 часа. Зрителите се включват в празненството и танците, а музиката е всякаква, от ска и реге, до хип-хоп, фънк, соул и хаус.

За провеждането на карнавала в Notting Hill тази година са били наети специални компании, които са били ангажирани с построяването на основните сцени. Темата на събитието също е била подбрана от агенция, специализирана в провеждането на подобни масови мероприятия. Организаторите се надяват и занапред да успеят да постигнат същия успех и да превърнат карнавала в едно от най-запомнящите се артистични street събития.