Австралиец влезе в книгата на Гинес след като за 24 часа скочи с бънджи 158 пъти

В рамките на 24 часа Бо Реталик е скочил 178 пъти, от които за успешни са признати 158

20.07.2014 | 15:30 Редактор: Ирина Георгиева
Австралиец влезе в книгата на Гинес след като за 24 часа скочи с бънджи 158 пъти

40-годишен австралиец влезе в книгата на рекордите на Гинес, след като за 24 часа скочи с бънджи 158 пъти. Бо Реталик постави рекорда си в Северна Япония, а скоковете на австралиеца бяха наблюдавани от официален представител на Гинес.

40-годишният австралиец подобри рекорда на Колин Филипс от 151 скока само четири месеца след като британецът скочи от 100-метров кран в Дубай. В рамките на 24 часа Бо Реталик е скочил 178 пъти, от които за успешни са признати 158.

Продължителността на скоковете е средно по 3 минути, а дължината на въжето – 8.5 м. Единствените почивки, които си е правил австралиеца през цялото денонощие били за кратки закуски и енергийни напитки.

Самият рекордьор сподели в интервю,че най – трудното през цялото време е било да управлява тялото си на платформата след толкова много скокове. Усещането обаче било несравнимо.

Натоварването се оказало доста по-голямо от това на предишния реконрдьор, защото Реталик е скачал с по-дълго въже от него, което означава и повече време на свободно падане. Толкова, че австралиецът споделя, че часове след скоковете е имал чувството, че още е във въздуха. 

Репортаж на Златина Коцева: