Моторист загина след катастрофа с лек автомобил в столицата

Роднини и близки на мъжа се събраха на мястото на инцидента, за да почетат паметта му

21.06.2017 | 19:24 Редактор: Жанета Нейкова
Моторист загина след катастрофа с лек автомобил в столицата

Моторист загина тази сутрин, след като беше ударен от лек автомобил на кръстовище в столицата. Колата направила ляв завой, когато ударила мотора. Тази вечер на мястото на катастрофата има бдение, в памет на Веселин.

Репортерът на Bulgaria ON AIR бе на кръстовището между бул. "Тодор Александров" и ул. "Одрин", където около 9:45 тази сутрин е станал инцидентът.

"Opel Corsa", управляван от жена, прави ляв завой и удря моториста, който е карал "Yamaha". Мъжът е починал на път за болницата.

Десетки близки и приятели на 40-годишния Веселин, както и членове на мото клубове се събраха тази вечер, за да почетат паметта му. 

Светофарът на кръстовището на бул. "Тодор Александров" и ул. "Одрин” вече ще задържа на червено за 10 секунди идващите от кв. "Люлин”, за да успеят завиващите по "Тодор Александров” да направят маневрата.

Александър Бакалов от "Sofia Riders", който е пристигнал почти веднага след инцидента тази сутрин, застана пред камерата на телевизията. Той нарече случилото се "нещо тривиално".

"Жената извършва ляв завой без да се съобрази с това, че отсреща може някой да дойде", възмущава се Бакалов.

Той допълни още как на бул. "Цариградско шосе" в столицата има огромен билборд, който гласи: "Днес ще умрат 3500 човека на пътя". 

"Хората го виждат, но дали изобщо му обръщат внимание?" - попита Бакалов.