Няколко ранени след катастрофа с автобус 84 в София

Шофьорът набил спирачки, за да избегне удар с лека кола - пътници чупят прозорци с телата си

26.08.2016 | 12:30 Редактор: Тодор Петров
Няколко ранени след катастрофа с автобус 84 в София

Няколко души пострадаха в автобус на градския транспорт в София. Инцидентът стана тази сутрин по линия 84 близо до Терминал 2 на летище София. 

Шофьорът на автобуса набива спирачки, за да избегне удар с лека кола, управлявана от жена, която му отнема предимството. При рязкото спиране част от пътниците се блъскат в еднo от предпазните стъкла вътре в автобуса и го чупят.

"Ей тук отгоре идваше колата и за да не я ударя, защото щях да я смачкам, спрях малко по-рязко. Те явно не са се държали добре и стана белята. Спрях и видях, че е едно младо момиче изфуча нанякъде - нито номер видях, нито нищо", коментира пред Bulgaria ON AIR Христо Спиридонов, шофьор на автобуса.

От пръснатите стъкла част от пътуващите са с леки прорезни рани и уплаха. На мястото веднага пристигна линейка, а две жени бяха откарани за преглед в болница. 

"Аз си говорех по телефона и в следващия момент се озовах в средата на автобуса и съм цялата в рани, после изкоментираха че някаква жена е излязла засякла ни е и се ударихме", сподели Теодора, един от пътниците в автобуса.

"Отнеха му предимството. Нищо фатално, пострадахме малко. Надявам се човекът да не е в шок, защото все пак вози хора. Аз съм добре, само да се поизчистя малко и да благодарим на Господ", разказа друг от пътниците в 84 - Радостин Иванов.  

"Аз съм леко ранена. Имам порезни рани, но имаше хора с по-големи рани и по-уплашени, защото са стоели по-близо до преградата, която се счупи в момента на набиването на спирачките", сподели Веселина, която също е претърпяла инцидента.

В автобуса са пътували около 10 души. Алкохолната проба на шофьора на автобуса е отрицателна.