Бургазлийка уморила мъжа си - взимала пенсията му месеци наред

Предполага се, че убийството е станало през 2014 г.

25.08.2016 | 17:15 Редактор: Ирина Георгиева
Бургазлийка уморила мъжа си - взимала пенсията му месеци наред

Прокуратурата обвини бургазлийка за убийство, най-вероятно извършено в края на 2014 г., информира в."24 часа".

Разследването започнало от анонимен сигнал. В едно от бургаските полицейските управление получена информация, че жена се е хвалила как продължава да взема пенсията мъжа си, който преди това е уморила. 

Според събраната информация жената умъртвила мъжа, с който живеела и се опитала да потули следите. Тя почти е успяла, но не е предполагала, че криминалистите работят по случая. Те получили сигнала преди месец и стъпка по стъпка започнали да проверяват информацията около посочената бургазлийка. В крайна сметка се оказало, че следа от мъжа й наистина няма. В продължение на месеци никой не го е виждал, нито чувал.

На по-късен етап от разследването, криминалистите направили връзка между изчезналия и намерени човешки останки в парк "Езеро", близо до северния плаж на Бургас.

Случаят се разплел буквално преди дни. Жената, която е на възраст около 60 години всъщност е получавала месеци наред пенсията на мъжа си, който отдавна не е бил жив. Мъжът е бил със заболяване, предполага се, че е издъхнал от липса на достатъчно вода и храна.

Към непотвърдена все още информация жената е обвинена по чл. 115 от НК за убийство от прокуратурата засега отказват коментар, но се очаква днес по-късно съдът да наложи на жената постоянен арест.