Мъж нападна полицаи с моторна резачка във Велинград

45-годишният гражданин се развилнял след забележка за силната музика

26.07.2016 | 12:04 Редактор: Луиза Божинова
Мъж нападна полицаи с моторна резачка във Велинград

Мъж нападна полицаи с моторна резачка в дома си във Велинград, съобщиха от полицията, цитирани от "Фокус".

Сцената се разиграла около 04:30 часа тази сутрин в къща в квартал "Чепино". Полицейските служители тръгнали към адреса, след като получили сигнал за силна музика от въпросното жилище. Там те попаднали на добре почерпена с алкохол компания от трима мъже, които вдигали шум и пречели на съседите.

Полицаите наредили да се спре музиката, но 45-годишният домакин скочил, отишъл и взел в ръцете си моторен трион. След като го запалил, той се насочил срещу униформените.

Единият полицай извадил служебното си оръжие и произвел предупредителен изстрел във въздуха. След секунди мъжът бил неутрализиран на земята.

Тогава синът му - на 22 години и негов 18-годишен приятел от село Дорково решили да помогнат на задържания и също нападнали полицаите. На мястото е повикано подкрепление от полицейското управление в курортния град и не след дълго и тримата мъже се оказали с белезници на ръцете.

 Те са задържани в ареста за срок от 24 часа. Спрямо тях са образувани бързи производства за хулиганство и за умишлено пречене на полицейските органи да изпълнят задълженията си по служба.