Банев: Знаем кой стои зад атентатите срещу нас

Става въпрос за недосегаеми хора, а атаките срещу нас са заради бизнес и политика, обясни Николай Банев

26.07.2016 | 22:07 Редактор: Ирина Георгиева
Банев: Знаем кой стои зад атентатите срещу нас

Напълно известни са хората, които стоят зад атентатите срещу нас. Адвокатите и разследващите ни посъветваха да не ги споменаваме, за да не се попречи на разследването. Това разрки вчера бизнесменът Николай Банев пред "Труд".

Припомняме, че вчера рано сутринта двама маскирани нахлуха в имението на семейство Евгения и Николай Баневи в столичния квартал "Бояна" и го запалиха.

"Става въпрос за недосегаеми хора. Атаките срещу нас са заради бизнес и политика. Има предприятие с приходи и печалби - или го прибираш без пари, или унищожаваш собственика. И в това държавата също е намесена", обясни Банев.

Съпругата му Евгения Банева съобщи, че преди дни непознат мъж поискал по телефона да му бъдат платени 500 000 евро. След отказ непознатият отвърнал дамата да събира пари за нови мебели. "Преди и след всяка атака съпругата ми получава такива обаждания", каза Николай Банев.

Днес той се срещна с криминалистите от Шесто РПУ в София, които разследват палежа. От полицията обявиха, че издирването на бандитите продължава.

На записи от камери в имението се вижда как двама маскирани се разхождат спокойно в двора. С пръчка преместили две от камерите. После разбили входна врата и хвърлили бутилка със запалителна течност. В огъня изгорели 100 квадратни метра външна дограма, телевизор и мебели. Близо 400 кв. м от стените пък били опушени.

По време на огнения атентат семейството било на  Черноморието. Баневи твърдят, че до този момент са подали над 60 жалби за атаки срещу тях, но резултат нямало. А и това е поредната атака срещу тях.