Хванаха цигари за над 1 млн. лева в склад на бивш зам.-шеф на ДАНС

Иван Драшков беше зам.-шеф на ДАНС до март 2012 г., когато бе освободен от премиера Бойко Борисов

25.07.2016 | 16:42 Редактор: Ирина Георгиева
Хванаха цигари за над 1 млн. лева в склад на бивш зам.-шеф на ДАНС

Складът, при който бяха хванати контрабандни цигари за 1,3 млн. лева, е на бившия зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков. 

Както по-рано съобщихме при спецакция на митничари и ГДБОП в Нови хан бяха заловени 3,5 млн. къса цигари в склад в Нови хан. 

Операцията в Нови хан е част от разбиването на по-голям контрабанден канал, обясниха антимафиоти. До тази база разследването, което се води от прокуратурата, стигнало след заловените цигари за 750 хил. лв. на Дунав мост в Русе в събота.

Иван Драшков беше зам.-шеф на ДАНС до март 2012 г., когато бе освободен от премиера Бойко Борисов. Това бе второто уволнение на Драшков от службата. Той бе изхвърлен и през октомври 2008 г. в разгара на скандала около сайта "Опасните" и подслушването на журналисти и политици в рамките на делото "Галерия". Отстраняването му бе съпътствано от друг скандал, свързан с брат му – Петър Драшков, който бе замесен в незаконно прехвърляне на общинска собственост в София и фалшифициране на подписа на Бойко Борисов като кмет на столицата.

Синът му - Иван Драшков, стана известен като собственик на комплекс от над 160 апартамента. Негова фирма изскочи и от доклада на одиторите за фалита на КТБ.