Войнов: БНБ трябва да поеме своята отговорност, за това което се случи в банковата система

Юлиан Войнов, учредител и член на НС на Коалиция „ДЕСНИТЕ”

26.04.2015 | 14:21 Редактор: Дориана Ранкова
Войнов: БНБ трябва да поеме своята отговорност, за това което се случи в банковата система

 

Според Юлиан Войнов основният проблем, доколкото може да се каже, че това е проблем, е че съвпадането на отнемане на лиценза и обявяването на несъстоятелността (6 ноември), е че всички опити да се задържи масата на несъстоятелността на банката (чрез непризнаване на цесиите) бяха напразни. Сега ни очаква оспорване на договорите за цесии, предстои ни сериозна съдебна сага, коментира членът на Коалиция „Десните”.

 

Войнов вижда притеснително, особено за хората с демократично мислене, че един от синдиците е бивш член на ДС ( Росен Ангелчев), той допълни, че този човек трябва да бъде сменен. В ръцете на синдика е целия мениджмънт на предприятието в ликвидация, един  от начините да бъде свършена коректно събираемостта на активите е използването на външни компании за банкови фалити.

 

БНБ трябва да поеме своята отговорност, за това което се случи в банковата система, според Войнов и Колалиция "Десните" е задължително целия УС на БНБ да подаде своята оставка и хората, които представляват БНб сега да няма възможност да вземат такива отговорни постове.

 

Повече за реакциите по казуса КТБ, може да чуете в следващия видео материал:

Investbook, предаването за бизнес и инвестиции, с водещ Дориана Ранкова

 

 

 

 

 

 

 

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
ivan.mitev.315
преди 8 години
БНБ е отговорна дотолкова, доколкото е възможно да е отговорна жертва на сгрешена парична система. Сигнализирай за неуместен коментар