Какво предстои в "Полицейски войни" в седмицата 10-14 юли

Случаят с убитите в Петрозаводск следователи става все по-заплетен и Шилов трябва да действа внимателно и бързо

09.07.2017 | 12:00 Редактор: Константина Маркова
Какво предстои в

В епизодите на "Полицейски войни" през тази седмица (10-14 юли) случаят с убитите в Петрозаводск следователи става все по-заплетен и Шилов и колегите му трябва да действат много внимателно и бързо.

Следейки куриера, те откриват и претърсват дома на килъра Пльоткин, но  проблемът е, че освен телефонния номер на Изюмов не намират никакви други доказателства срещу него. В същото време Пльоткин се е отправил към болницата, където раненият генерал Герасимов е дошъл в съзнание. Благодарение на предчувстието на Шилов, че Герасимов ще бъде следващата жертва, той, Джексън, Громов и Трофименко успяват да задържат Пльоткин точно преди да хвърли граната през прозореца на Герасимов.

Докато разпитват Пльоткин, се случва необратимото  - втори убиец, облечен в униформа на специалните служби, се добира до Герасимов и Роман намира приятеля си застралян от упор. Шилов не може да приеме факта, че не е защитил генерала и че тази битка е спечелена от Изюмов.

След тези трагични събития редиците в отдела на Шилов много оредяват. Всички се опитват да не мислят за това и с радост приемат новите попълнения – Глеб Окунов, който не може да се примири със смъртта на Герасимов и се връща от пенсия, и младата Людмила Сорокина, която мечтае да стане най-добрия следовател в отдела.

С новопостъпилите излиза и нов случай -  застралян  е известният бизнесмен Жорнов на собствената му веранда. Убийството е показно и с помощта на "надеждните източници" на Сорокина екипът бързо стига до двама заподозрени, като това са: бившият бизнес партньор на Жорнов по прякор Рижия и бившият затворник по прякор Дивия, който също има причини да желае смъртта на бизнесмена.

А дали убиецът е някой от тях или разследването ще ги отведе в неподозирана посока ще разберете в премиерните епизоди на "Полицейски войни" всяка делнична вечер по Bulgaria ON AIR.