Александър Устюгов за ролята си на Шилов в "Полицейски войни"

Някои от навиците и странностите в образа на Роман внася именно актьорът

26.06.2017 | 12:00 Редактор: Константина Маркова
Александър Устюгов за ролята си на Шилов в

Шести сезон развива образа на Шилов. В него той става все по-дълбок като персонаж, все по-близък до зрителя. За разгръщането на характера на Шилов, Александър Устюгов споделя: „Това е първата ми главна роля, затова и ми е любима. Шилов има качества, които ме удивляват - способностите да запомня огромен обем от информация и да се концентрира върху важното.”

Някои от навиците и странностите в образа на Шилов внася именно Александър.

Любима е ролята на Джексън и за актьора Дмитрий Быковский - Ромашов. Актьорът има много имена и много професии. Работил е като обущар, заварчик, шивач, служил е в десантните войски в Унгария и Афганистан, играл е на провинциални театрални сцени, а под псевдонима „Биков” е известен изпълнител на руски романси. Но за широката публика Дмитрий Быковский става известен с ролята на Джексън в „Полицейски войни”. Нарича себе си потомък на донските казаци.

До казармата, Дмитрий Быковский не е помислял за актьорска изява. Подтикват го към сцената поощренията на войниците, за които той измисля смешни истории и ги представя пред тях. Сценичният дебют на Дмитрий е на театрална сцена, но талантът му се разгръща истински в киното. За ролята си на Джексън Быковский споделя, че е събирателен образ на всичките му познати и приятели от сферата на сигурността. За свой най-голям критик и консултант Дмитрий Быковский номинира съпругата си, която е подполковник в полицията.