Бизнес Форум в Скопие - събитие от световна класа за динамичните професионалисти от Балканите

Експерти от различни области ще обсъждат теми от бизнеса, технологиите и икономическото развитие

05.10.2016 | 10:17 Редактор: Тодор Петров
Бизнес Форум в Скопие - събитие от световна класа за динамичните професионалисти от Балканите

На 20 и 21 октомври Скопие ще бъде домакин на петия форум на Македония 2025. Форумът представлява динамична платформа за разпространение на знания, където експерти от различни области обсъждат теми от бизнеса, технологиите и икономическото развитие. В предишните издания на събитието участваха повече от 300 инвеститори, предприемачи и изпълнителни мениджъри от над 30 страни. Форумът се отличава с професионална атмосфера на създаване на познанства и възможности за сътрудничество. 

Впечатляващо за форума е, че успява да привлече много представители на световно известни бизнес организации и финансови институции като Motorola, Blackstone Group, Phillips, Boeing, Cognizant, Nokia, MindTree, Kinross Gold Corporation, McKinsey & Co,  Lufthansa, Wizz Air, Oracle, SAP, Panasonic, Societe Generale, GE and many more. 

Форумът успява да представи някои от най-влиятелните изпълнителни директори и бизнес ментори, като Harry Kraemer - бивш изпълнителен директор на Baxter International и преподавател в Kellogg School of Management, както и някогашния Директор човешки ресурси на Unilever и Motorola, а в момента член на борда на директорите на Insead, както и председател на Съвета на организацията за САЩ – Sandy Ogg. 

На Форума активно участват и известни мениджъри от Балканите, които с удоволствие споделят своя опит: Branko Bogunovic от компанията Horvat Consulting, Gazmend Kadriu - изпълнителен директор на Union Bank в Албания, Mario Seric - хърватски експерт по туризъм и собственик на MarCon, Sonja Smuc - изпълнителен директор на Асоциация Мениджъри на Словения, и много други.

Главният Мениджър на групата Lufthansa за Албания, България, Косово и Македония, Александър Толвет, сподели в речта си по време на официалната вечеря на миналогдишното издание на форума, че това е "събитие от световен ранг, за който трябва да призная, че не очаквах в малка страна като Македония. Бил съм на много срещи по време на предишната ми работа в Лондон и мога спокойно да кажа, че може да се конкурира с подобни събития по целия свят".

Един от лекторите тази година ще бъде Guruduth Banavar - заместник председател на престижния изследователски център на IBM, TJ Watson. Господин Банавар ще представи как технологията може да ни помогне в решаването на някои от най-сериозните проблеми в света, като доставките на храна, здравеопазването и околната среда. Освен него, на форума ще говорят Zdravko Pocivalšek - Министър на икономическото развитие на Словения, Nika Gilauri - бивш премиер на Грузия, Karina Barnholt Klepper от Северния съвет на министерства, Riccardo Monti - бивш президент на Италианската търговска агенция, Livio Stracca от Европейската централна банка, Michael Mizrahi от колежа Азриели в Йерусалим, Marko Butkovic от Европейската космическа агенция, Shuichu 

Fukuda - професор в университета Станфорд, Francesco Oddone - консултант за проекта за Европейски интелигентни градове, и други.

Темите, по които ще се говори на панелните сесии са: как градовете могат да станат "Смарт"; за производството и пускането на пазара на биогаз, биодизел и слънчева енергия; за технологията на дистанционно наблюдение на здравето; сътрудничеството между хората и машините; за електрическите превозни средства, еко домовете, емоционалния инжинеринг, природните ресурси, иновации в телекомуникационната индустрия, за циркуларната икономика и много други.

Тазгодишният Самит на Македония2025 ще се проведе в Скопие на 20 и 21 октомври в новия Хотел Мариот. За да бъдете част от това събитие Ви каним да се регистрирате на интернет страницата на организацията: http://www.macedonia2025.com/summit/register2016