България ЕР следва най-добрите световни практики на авиационния пазар

Авиокомпания България Ер се гордее с постигнатото през годините и пазарният й дял е доказателството

17.05.2016 | 19:15 Редактор: Тодор Петров
България ЕР следва най-добрите световни практики на авиационния пазар

Днес на официално събитие търговският директор на авиокомпания Райънер коментира националния превозвач България Ер в контекста на практики и конкретни данни, от които българският превозвач се дистанцира.

България Ер има нормални търговски взаимоотношения, както с Летище София, така и с летищата във Варна и Бургас, и всички останали свои партньори, с които авиокомпанията има договорни отношения. 

Смятаме, че внушенията по адрес на България Ер, както и всякакви спекулации и твърдения от подобно естество, могат да се считат за нелоялна конкурентна практика, която не подхожда на коректната бизнес среда, в която работят всички авиокомпании на българския пазар.

От създаването си националният превозвач е следвал най-добрите световни бизнес практики и етика в отношенията си на авиационния пазар. Българският превозвач винаги се е стремял да развива своята дейност в интерес на развитието на мрежата полети от/до летищата в България, както самостоятелно, така и партнирайки си с водещи световни авиокомпании. 

В контекста на стартирането на полетите на авиокомпания Райънер възможностите за пътувания от/до Летище София със сигурност ще се увеличат. Тези допълнителни възможности със сигурност обаче не би следвало да бъдат за сметка на нелоялна конкуренция с вече работещите на българския пазар авиокомпании, както и на некоректни и неверни внушения по техен адрес.

Авиокомпания България Ер се гордее с постигнатото през годините, и пазарният й дял е доказателство и най-реална оценка за резултатите. Едва ли екипът на Райънер вярва, че пазарно присъствие може и следва да се постига, позовавайки се на слухове и с нападки и внушения, които биха могли да се квалифицират като нелоялна конкурентна практика.

По повод внушенията на нискотарифния превозвач, свързани с предстоящата процедура за концесиониране на Летище София, същата предстои да бъде публично обявена и публикувана в официалните средства за масова информация, което ни кара да се въздържаме от всякакви коментари.

Накрая, но не последно място националният превозвач България Ер вече се обърна към своите правни съветници и юридически консултанти с оглед действията на нискотарифният превозвач и уронване на престижа на българската авиокомпания.


1
0 rate up comment rate down comment 0
гост
преди 7 години