Димитър Главчев: Бюджет 2016 е реалистичен и изпълним

Според политолога Първан Симеонов обаче „няма видимо целеполагане, управленска логика”

29.11.2015 | 13:25 Редактор: Мариета Иванова
Димитър Главчев: Бюджет 2016 е реалистичен и изпълним

Бюджет 2016 е реалистичен и изпълним, коментира в предаването Q & A с водещ Клара Маринова заместник-председателят на 43-то Народно събрание Димитър Главчев.  

По думите му в бюджета за следващата година „има тенденция за намаляване на дефицита, има социална насоченост и за първи път има социални разходи за над 10 млрд. лв. 

„Няма ограничаване на социалните плащания и увеличаваме минималната заплата“, заяви още Главчев.

Относно дълга той коментира, че в основния финансов закон за следващата година „не става въпрос за теглене на нов дълг” и допълни: „Тези 5 млрд са част от 16 млрд, изтеглени миналата година. Няма теглене на нов кредит.“

Според икономиста доц. Георги Чанков бюджетът за следващата година следва „същата философия и същите принципи като на последните пет правителства”.

По  думите му оценката на обществото е „масова емиграция”. – „Не виждам цел, средство и начин за постигане на резултати“, коментира той.

Политологът Първан Симеонов също посочи, че бюджетът за следващата година „няма видимо целеполагане, управленска логика”. – „Загуби се сюжетът за събираемостта”, коментира той. – „Излизат хора на улиците и се започва договаряне.“