Парламентът не ратифицира ремонта за българските МиГ в Полша

Реакциите в НС

24.11.2015 | 20:00
Парламентът не ратифицира ремонта за българските МиГ в Полша

НС днес не успя да ратифицира договора за ремонт на българските военни самолети в Полша, представителство на МИГ в София се закани да съди България защото имало интелектуална собственост в двигателите на самолетите. Мненията събра репортерът на Bulgaria ON AIR Християния Червенкова.

Вторият български космонавт Александър Александров, представител на руския концерн МиГ в България каза, че шест двигателя се изисква ратификация.

"Кое значи, че ако стане нещо, загинат летците и, не дай си, Боже, население на земята, отговорността ще бъде размита. Министър Ненчев ще каже: Ами парламентът го гласува".

Заместник-председателят на парламентарната Комисия по отбрана и депутат от ГЕРБ Валентин Радев определи възможността за ремонт в Полша като "глътка въздух".

"Много пъти съм казвал, че това е глътка въздух за българската авиация и България. Какво друго да направим? Да удължаваме сами срока? След като има други, съюзни държави, които го правят по-добре. Ген. Радев и други колеги отидоха там, провериха и ни убеждаваха всички и ни казваха, че Полша е много добра".

Чуйте реакциите: