Евентуален фалит на Трансаеро би бил удар за индустрията в Русия

Шефът на Ростуризъм призна, че има такъв риск

03.10.2015 | 20:49
Евентуален фалит на Трансаеро би бил удар за индустрията в Русия

Прекратяването на полетите на авиокомпания Трансаеро може да доведе до фалит на туроператори, съобщи директорът на Ростуризъм Олег Сафонов, цитиран от ТАСС.

„Разбираме, че такъв риск има“, каза Сафонов. Шефът на Ростуризъм добави, че трябва да се направи всичко, за да бъде избегнат.

„Това би било сериозен проблем за туроператорското общество, за туризма в Русия и гигантски удар за авиосектора“, каза шефът на Ростуризъм.

Още по темата

Втората по големина авиокомпания в Русия, Трансаеро е пред колапс, след като публично частното партньорство с Аерофлот се провали, предизвиквайки спирането на продажбите на билети, съобщи Bloombeg на 2 октомври 2015.

Акциите на Трансаеро се сринаха до рекордно ниско ниво в петък, след като министърът на транспорта на Русия Максим Соколов каза пред репортери в четвъртък вечерта, че кредиторите не са се договорили по плана за преструктуриране и че компанията не може да изпълнява финансовите си задължения и може да не получи държавна помощ.

 

 

Сообщение для пассажиров, имеющих билеты авиакомпании «Трансаэро»Авиакомпания «Трансаэро» в связи с решением Правитель...

Posted by ТРАНСАЭРО on Friday, October 2, 2015

Още по темата

Вчера Аерофлот публикува правилата за връщане на билетите на след 15 декември 2015. Компанията обеща напълно да върне парите на всички пътници, които са купили билети за полети след тази дата, пише в съобщението на Аерофлот.

Аерофлот ще превозва пътниците на Трансаеро до 15 декември. Така най-голямата авиокомпания в Русия ще успее да преводи около 95% от всички пътници, които имат билети за закъсалия превозвач. До 2 октомври Трансаеро е продала около 650 000 билета, съобщи министърът на транспорта.

През септември Аерофлот, който управлява Трансаеро е похарчил 5 млрд рубли за превоз на пътници, съобщи директорът на Аерофлот Виталий Савелиев.

Самолетите на Трансаеро вероятно ще бъдат предадени на Аерофлот, и по-точно на новата компания, която руският гигант смята да създаде на базата на двете си дъщерни, съобщава РБК, цитирайки източник, запознат с въпроса. Според него лизинговите договори ще бъдат преподписани при нови условия, а останалите самолети ще бъдат върнати на лизингодателя.