Борисов: 92% е усвояемостта на европейските фондове в България

Страната ни изпреварва Румъния с 20% в това отношение

30.08.2015 | 12:02 Редактор: Ирина Георгиева
Борисов: 92% е усвояемостта на европейските фондове в България

92% е усвояемостта на европейските фондове в България. Страната ни изпревари Румъния с 20% в това отношение. Това написа министър-председателят Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа Facebook, който присъства на закриването на осмия летен университет на МГЕРБ, който се проведе край Варна.

"Ако не беше "експериментът Орешарски", АМ "Хемус" вече щеше да се строи, а не тепърва да се проектира. Тя е жизнено важна за цяла Северна България, особено за бизнеса, туризма и цялата икономика." - пише Борисов.

В Брюксел ясно виждат постигнатите резултати от правителството и твърдо застават зад нашата политика, посочва премиерът. Той допълва, че през последните няколко месеца правителството е положило неимоверни усилия да защити европроектите в Брюксел, голяма част от които изтичат до края на 2015г. и ако средствата не бъдат усвоени България не само ще ги загуби, но и ще се наложи да връща вече изхарчените пари.

"Финансовата стабилност, намаляването на безработицата, икономическият растеж, добрата среда за инвестициите и сигурността се оценяват високо от ръководството на ЕС." - подчертава Борисов.