МФ отчита по-добри резултати на приходните агенции през януари 2015 спрямо 2014

От ведомството определят задържането на началника на митница Свиленград с подкуп като изолиран случай

29.01.2015 | 16:37 Редактор: Мариета Иванова
 МФ отчита по-добри резултати на приходните агенции през януари 2015 спрямо 2014

Предварителните данни на Министерството на финансите сочат, че през първия месец на годината приходните агенции постигат по-добра събираемост спрямо 2014. От МФ посочват още, че ще продължат да работят за повишаване на събираемостта, а по-добрите резултати били показателни, че работата в агенциите е в правилната посока.

От Министерството на финансите оценяват като недопустими и неприемливи действията на началника на митница Свиленград Тодор Караиванов, довели до задържането му, съобщават от пресцентъра на МФ.

„Подкрепяме безусловно всички предприети от компетентните органи действия, разкриващи, доказващи и предотвратяващи корупционни практики на всички нива в администрацията и ще продължим да бъдем нетолерантни към тях. Изолираните случаи, какъвто е настоящият, няма да ни разколебаят да продължим да се борим с корупцията, независимо от къде се проявява тя – от страна на държавната администрация или от частния сектор. Случващото се е доказателство за усилията на цялата държава да се изкоренят натрупалите се пороци. За разработката и срока на реализация своевременно е бил уведомяван министър-председателят Бойко Борисов“, посочват от МФ.