Трансаеро опроверга съобщенията за спиране на полети

Среща в Кремъл на 40 най-големи бизнесмени

21.12.2014 | 19:29
Трансаеро опроверга съобщенията за спиране на полети

Авиокомпанията Трансаеро опроверга съобщенията за затруднения и спиране на полети, съобщи РИА Новости.

„За никакво спиране на полетите преди или след Нова година, както пишат медиите не може и дума да става“, съобщи Трансаеро.

Вторият по големина руски авиопревозвач е поискал помощ от държавата и кредиторите, защото може да спре полети заради дългове, съобщи преди това ТАСС.

В края на септември Комерсант написа, че UTair и Трансаеро са поискали помощ от държавата.

В съобщението до медиите от неделя Трансаеро пише, че държавна помощ се дава през 2008-9 и в настоящия момент на редица големи банки и други компании, „защото най-големите банки и компании от всички отрасли са системни и затова най-силно усещат кризата“.

 

Среща в Кремъл

Седмицата на валутна паника на пазара завърши със среща на президента Владимир Путин със собственици и директори на най-големите частни компании. Основна тема бе девалвацията на рублата. Предприемачите получиха указания да не се поддават на паниката, а износителите – да се държат отговорно. Кремъл не даде конкретни задачи на бизнеса.

За разлика от предишните срещи в този формат, Путин покани първия вицепремиер Игор Шувалов и управителя на ЦБ Елвира Набиулина.

На срещата присъстваха над 40 бизнесмени, сред които основателят на АФК "Система" Владимир Евтушенков, собственикът на Millhouse Роман Абрамович, президентът на Алфа банк Пьотр Авен, президентът на Лукойл Вагит Аликперов, както и Виктор Векселберг, Олег Дерипаска, Сюлейман Керимов, Владимир Потанин, Михаил Прохоров, Генадий Тимченко и др, съобщава РБК.